VIEDEŇ – secesný Gustav Klimt III (pokračovanie), 14.10.2012, nedeľa

13. September 2012 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

WIKIPEDIA secession_03Už po tretí raz sa vyberieme za Viedenskou secesiou, ktorej symbolom bol Gustav Klimt. Viedeň, kde žil a tvoril, si ho v roku 150. výročia jeho narodenia uctieva sériou výstav na tých najzaujímavejších miestach. Naše kroky preto povedú do slávneho zámku Belvedere, ktorý si nechal vybudovať jeden z najväčších vojvodcov na prelome 17. a 18. storočia, Princ Eugen Savojský. V Klimtovom jubilejnom roku pripravila galéria Belvedere jedinečnú prezentáciu diel tohto slávneho viedenského umelca. Výstava Zaostrené na majstrovské diela predstavuje jeho maľby zo zbierok Rakúskej národnej galérie na zámku Belvedere. Výstava sa zameriava na každé Klimtovo dielo osobitne a skúma jeho vplyv na návštevníka. Po obede sa vyberieme na miesto, kam sme ešte spoločne nezavítali. Privíta nás budova Viedenskej secesie, tzv. Secession. Táto stavebná pamiatka sa stala jedným zo symbolov Viedne a zdobí dokonca aj vybrané rakúske euromince. Vo Viedenskej Secesii upúta našu pozornosť milované, ale i nenávidené Klimtove dielo Beethovenfries. Beethovenov vlys sa stal jedným najdominantnejších diel počas Beethovenovej výstavy v budove Secesie r. 1902. Umelec Gerwald Rockenschaub tu zostrojil plošinu. Z nej si dielo pozrieme z výšky 3 – 5 metrov.

Cena výletu: 19,00 pre všetky vekové kategórie.

Ceny atrakcií: 9,50 € + 7,50 € dospelý, dôchodca (v skupine nad 10 osôb); zdarma + 7,50 € dieťa, študent do 19 rokov. V cene atrakcií je návšteva Horného Belvederu (1. cena) a budovy Secession (2. cena). V nej máme objednaný aj odborný výklad lektora Secession, ktorý bude náš sprievodca tlmočiť.

V cene výletu je pohodlné cestovanie luxusným autobusom, organizácia, sprievodcovské služby po celý čas výletu, tlmočenie a DPH. V cene výletu nie je vstupné do atrakcií, poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou). Z organizačných dôvodov vyberáme vstupné do atrakcií vopred.

Stretneme sa o 9:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 19:00 hod.

Sprevádza: Zuzana Tomčániová.

Počasie vo Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

SECESSION full_kuenstechor

Komentáre:

3 reakcií to “VIEDEŇ – secesný Gustav Klimt III (pokračovanie), 14.10.2012, nedeľa”

  1. Miroslava Biznarova - 4. Október 2012, 21:02

    Dobrý deň, pani Chrapanová,
    rozumiem dobre cene výletu na Klimta do Belvederu takto: 19+9,50+7,50=36€
    Nerozumiem dosť jasne cene atrakcií, cena autobus + sprievodca mi je jasná 19€ ale čo sa skrýva pod cenou atrakciíí? Buďte taká láskavá a napíšte mi.
    Ďakujem pekne. Miroslava Biznárová

  2. Pomsar - 9. Október 2012, 10:57

    Dobry den.
    Nerozumiem cene. 19 eur je cena zajazdu, je to vcitane vstupenky ? a za co je alebo co je ta “atrakcia” ? a za co je 7.50 eur ? Kolko je potom cena celeho zajazdu?
    Uvitam skoru odpoved.

  3. chrapanova - 9. Október 2012, 15:40

    CENY:
    - výlet stojí 19,00 € (doprava, organizácia, sprievodca, tlmočník, DPH)
    - atrakcie stoja 17,00 € (dospelý, dôchodca) alebo 7,50 € (študent, dieťa do 19 r.)
    V prípade, že niekto nemá záujem o atrakcie výletu (= vstupenky na program), je to treba oznámiť v prihláške. Potom ich neúčtujeme a ani nezabezpečujeme.
    Irena Chrapanová, CK LIBER