MARCHEGG – najväčšia kolónia bocianov v EU, 22.4.2012, nedeľa

26. Marec 2012 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Marchegg 2009 bocianyVyužijeme jedinečnú príležitosť pozorovať bocianov v čase ich najväčšej aktivity. Apríl je totiž ten najlepší čas na ich sledovanie. Je to obdobie, kedy majú bociany mladé a tak ich je v hniezdach najviac a veľmi často lietajú za potravou, vďaka čomu je aj v okolí ich hniezd veľký pohyb. Viac sa o bocianoch dozvieme na príjemnom výlete do prírody, presnejšie do prírodnej rezervácie, v ktorej hniezdi najväčšia kolónia bocianov žijúcich na strome v celej Európe. Zároveň si pozrieme zámocký park v Marcheggu, ktorý predstavuje veľmi pekný architektonický prvok v rámci obce. Zaujímavosťou tiež je, že v zalesnenom anglickom parku sa dodnes nachádza mauzóleum rodiny Pálffy – Erdöd, ktoré bolo vybudované okolo roku 1925. Tiež barokový kaštieľ a dom záhradníka.

Cena výletu: 14,00 € dospelý,
12,00 € dôchodca, študent, dieťa, ZŤP.

V cene výletu je zahrnuté cestovné, organizácia, odborný výklad a sprievodcovské služby po celý čas výletu. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava.

Stretneme sa o 13:45 hod. na parkovisku pri pivovare Stein (roh Bernolakovej a Blumentálskej ulice). Návrat plánujeme na 19:00 hod.

Sprevádza: Andrej Popovič.

Počasie v neďalekej Stupave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Marchegg 2009 zámok

Komentáre:

Jedna reakcia to “MARCHEGG – najväčšia kolónia bocianov v EU, 22.4.2012, nedeľa”

  1. Marie Plavcová - 1. Apríl 2012, 14:32

    Máme záujem o 2 miesta pre dôchodcov na zájazd do Marchegu. Prosím pošlite mi pokyny, kde mám zaplatiť účasť. S pozdravom M.Plavcová