PLZEŇ, KARLŠTEJN, DOBŘÍŠ… 24.6.-26.6.2011, predĺžený víkend

17. Jún 2011 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Plzen - pivovarMedzi Prahou a Plzňou (hlavné mesto kultúry roku 2015) sa nachádza neuveriteľné množstvo hradov, zámkov a iných zaujímavostí. Postupne tak prejdeme akousi pomyselnou kvapkou a navštívime mnohé z nich. V sobotu si od cestovania oddýchneme a naplno si vychutnáme čaro pre nás vzdialeného mesta západných Čiech, ktoré nám naozaj dožičí veľký výber atrakcií, ktoré sa v rebríčku návštevnosti objavujú na prvých miestach (Plzeňský Prazdroj, ZOO, Botanická záhrada, DinoPark, podzemie, synagóga, Múzeum Spejbla a Hurvínka…). Ako čerešničku na torte si isto vychutnáme prehliadku hradu Karlštejn (známeho predovšetkým z filmu “Noc na Karlštejne”), zasadeného v skutočne krásnej prírode nie ďaleko od Prahy.

Atrakcie po ceste: Mníšek pod Brdy (zámok), Dobříš (zámok), Příbram (Svatá hora), Březnice (zámok), Spálené poříčí (múzeum kresleného humoru :-) ), Zbiroh (zámok, kde maľoval Alfons Mucha svoje slávne plátna), Karlštejn (hrad, ktorý dal postaviť Karol IV.).

Dobris - zamekUbytovanie: obe noci v rovnakom hoteli, v absolútnom historickom centre Plzne priamo oproti vchodu do katedrály: Hotel Central ****. Wellness (20:00 hod. – 23:00 hod.) zdarma! Izby sú jeden a dvoj lôžkové. Je možné dohovoriť prístelok.

Cena výletu: 140  € (1 osoba na izbe), 120 € (prihlásené 2 osoby spolu), 100 € (prhlásené 4 osoby spolu), 80 € (prihlásených 6 osôb spolu). Vernostné zľavy pre stálych klientov: -25 % za účasť na 5 výletoch, -50 % za účasť na 10 výletoch (za celé tri roky fungovania CK, výlety dlhšie ako 3 dni sa rátajú za dva). Zľavy sa zrátavajú!

V cene výletu je cestovné, ubytovanie 2 noci v 4**** hoteli, organizačné náklady, rezervácie, poistenie proti insolventnosti, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je vstupné do atrakcií (variabilné podľa vlastného výberu), poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Pribram - Svata HoraStretneme sa v piatok o 8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme v nedeľu o 20:00 hod. Cestovať budeme autobusom.

Ďalšie nástupné miesta: Galanta - 6:40 hod., Sládkovičovo – 6:50 hod., Sereď – 7:00 hod., Trnava – 7:15 hod., Senec - 7:35 hod. (informujte nás vopred).

Upozornenie: Na nákup stravy a vstupeniek odporúčame mať české koruny.

Sprevádza: Irena Chrapanová a Jana Slobodová.

Počasie v Plzni: môžete  pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Karlstejn - hrad od studnicni veze

Komentáre:

Jedna reakcia to “PLZEŇ, KARLŠTEJN, DOBŘÍŠ… 24.6.-26.6.2011, predĺžený víkend”

  1. jana bútorová - 31. Máj 2012, 23:05

    Pozdravujem a mala by som záujem o bližšie informácie o 3 dňový predľžený víkend ,ako je to s miestami atď
    S pozdravom