VIEDEŇ – Michelangelo Buonarotti a Frida Kahlo, 17.11.2010, sviatok

5. November 2010 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Michelangelo Buonarroti - Madona s dieťaťomDoobeda navštívime už tradične galériu Albertina, ktorá pripravila veľkú výstavu venovanú Michelangelovi. Okrem prezentácie zbierky Albertiny tu uvidíme aj diela zapožičané z amerických aj európskych múzeí a súkromných zbierok. Renesančný Michelangelo nám bude predstavený nie len ukážkou vlastnej tvorby (kresby, projekcie monumentálnych stropných fresiek, sadrové odliatky sôch), ale aj maľbami ostatných umelcov, ktorí sa majstrovým dielom inšpirovali. Po obede zájdeme so záujemcami do galérie Kunstforum a využijeme mimoriadnu príležitosť vidieť 60 obrazov a 90 kresieb mexickej maliarky Fridy Kahlo. Táto žena sa stala u nás známa predovšetkým vďaka životopisnému filmu Frida (r. 2002, stvárnila ju Salma Hayek), ktorý nám predstavil mnohé z jej netradičných obrazov, ale aj ich súvislosť s maliarkiným ťažkým osudom.  Ten si pripomenieme aj fotografiami z autorkinho života, ktoré dopĺňajú výstavu obrazov. V programe je aj krátka prechádzka historickým centrom Viedne.

Cena výletu: 37,00 € dospelý, dôchodca, študent,
30,00 € dieťa do 19 rokov.

Zľava za neúčasť na výstave Frida Kahlo: 8,00 € osoba.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3,00 € osoba.

V cene výletu
je cestovné, vstupné, organizačné náklady, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava (čas na obed je samozrejmosťou).

Stretneme sa o 8:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské Mýto). Návrat plánujeme na 18:30 hod. Cestovať budeme autobusom.

Ďalšie nástupné miesta: autobusová stanica Dunajská streda - 7:00 hod., autobusová stanica Šamorín - 7:25 hod., autobusová zástavka pri pobočke VÚB Dunajská Lužná - 7:35 hod. (informujte nás vopred).

Sprevádza: Irena Chrapanová.

Počasie: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Frida Kahlo - le due frida

Komentáre:

Jedna reakcia to “VIEDEŇ – Michelangelo Buonarotti a Frida Kahlo, 17.11.2010, sviatok”

  1. chrapanova - 10. November 2010, 0:07

    Milí priatelia umenia,
    potvrdzujeme, že tí z Vás, ktorí už výstavu Fridy Kahlo videli a chcú ísť len na výstavu Michelangela Buonarottiho, môžu tak spraviť s možnosťou zostať v galérii Albertina dlhšie a v rámci platnej vstupenky si pozrieť aj ostatné výstavy (napr. Pabla Picassa). Ďalšou možnosťou je využiť zvyšný čas na vlastné záujmy vo Viedni (napr. nakupovanie), nakoľko túto navštívime, keď v nej bude prebiehať pracovný deň.
    Irena Chrapanová, CK LIBER