BRATISLAVA – 6. vychádzka loďou na Devín, 2.9.2012, nedeľa

19. Jún 2012 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

HRAD DEVÍN A SÚTOK RIEKLoďou na Devín s prechádzkou pri sútoku Dunaja a Moravy a s návštevou zrúcaniny hradu Devín sa vyberieme v rámci obľúbenej letnej vychádzky spojenej s plavbou po Dunaji. Po ceste sa budeme môcť venovať brehom Dunaja v smere na západ od centra Bratislavy. Tiež histórii spojenej s obdobím totality, kedy táto oblasť bola prísne stráženou hraničnou oblasťou. Po vystúpení z lode sa zastavíme pri pamätníku tých, ktorí neprežili svoj pokus o prekročenie štátnej hranice. Rovnako si ukážeme aj veľké kovové srdce a pripomenieme si povesť o Panenskej veži. Na samotnom Devíne nás jeho história zavedie do mnohých historických období od neolitu cez dobu železnú ku Keltom, Rimanom, Veľkej Morave až k Napoleonovi či štúrovcom. Horná časť hradu je dlhodobo neprístupná. Areál je však pekný a veľký a dostatočne zaujímavý aj bez absolvovania výstupu na vrchol hradu. Vychádzka je vhodná aj pre deti, pre ktoré bude isto najväčšou atrakciou plavba loďou po Dunaji. Tá trvá 90 minút tam (proti prúdu) a 30 minút nazad (po prúde). Na atrakcie na Devíne nám teda zvýšia celé 2 hodiny.

Cena vychádzky:
13,00 € dospelý; 10,50 € dôchodca nad 60 rokov, študent do 26 rokov (potrebný preukaz), ZŤP;
8,00 € dieťa do 15 rokov; 6,00 € sprievodca ZŤP; zdarma dieťa do 2 rokov bez nároku na miesto.

V cene vychádzky je vstupenka na loď a do areálu hradu Devín, organizácia, sprievodcovské služby po celý čas vychádzky a DPH. V cene vychádzky nie je poistenie (môžete si ho doobjednať) a strava.

Stretneme sa o 14:00 hod. na Fajnorovom nábreží 2 (pred osobným prístavom). Loď odpláva o 14:30 hod.! Vychádzku ukončíme o 18:30 hod. na výstupisku lode pri nám. Ľudovíta Štúra.

Sprevádza: Katarína Gašparová.

Počasie v Bratislave: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

BRATISLAVA loď Dunaj a hrad HPIM4837

Komentáre:

Jedna reakcia to “BRATISLAVA – 6. vychádzka loďou na Devín, 2.9.2012, nedeľa”

  1. chrapanova - 26. August 2012, 14:28

    Vychádzku sme preložili z termínu 26.8.2012 z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok na hrade Devín a vytrvalého dažďa v celej Bratislave. Ďalší záujemcovia sa teda ešte môžu prihlasovať.
    CK LIBER