ST. MARGARETHEN a RUST – Nezider a opera Rigoletto v rímskom kameňolome, 12.8.2017, sobota

22. Jún 2017 - Irena Chrapanová  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

Rigoletto 2017 - na výškuAj tento rok zájdeme do prekrásneho rímskeho kameňolomu v St. Margarethenu, aby sme videli a počuli tohtoročnú operu pod holým nebom, ktorou je Rigoletto od Giuseppe Verdiho. Tento fenomenálny hudobný skladateľ ju napísal na libreto F. M. Piaveho podľa románu Kráľ sa zabáva od Victora Huga. Opera ma tri dejstvá a premiéru mala v divadle La Fenice v Benátkach r. 1851. Verdi bol vtedy ešte len 37-ročný, no už veľmi skúsený a obľúbený skladateľ. Od vrcholu jeho diela, Aidy, ho delilo rovných 20 rokov, napriek tomu vytvoril dielo, ktorého melódie sú nezabudnuteľné. A keď bol r. 1869 otváraný Suezský prieplav, niekoľko dní pred touto slávnosťou uviedli v novej opernej budove v Káhire Verdiho Rigoletta. Spomínaná Aida, ktorú u Verdiho objednal samotný egyptský miestodržiteľ Isma’il Pasha, mala nakoniec svetovú premiéru v Káhire až na Vianoce r. 1871. My budeme mať možnosť vychutnať si Verdiho dielo v inscenácii najväčšieho operného javiska v Európe. Príjemne sa naň naladíme v blízkom mestečku Rust, známom klepotom bocianov, peknými pamiatkami, dobrou kuchyňou a lahodným vínom. Atmosféru dotvorí aj tesná blízkosť Neziderského jazera, po ktorom plávajú romantické plachetnice a kŕdele vtákov nachádzajú útočisko v zarastených brehoch.

Cena výletu: 62 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3 € osoba.
Príplatok za nástup mimo Bratislavy: 3 € osoba.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, vstupenka K5 (drahšie vstupné len na vyžiadanie), organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene nie je poistenie (môžete si ho doobjednať - treba rátať 2 dni!) a strava.

Storno podmienky opery v St. Margarethen: V prípade, že nie je odohraté ani prvé dejstvo, je možné sa zdarma zúčastniť na inom predstavení. Organizátor môže pridať termín. Cestovné však nie je preplácané!

Stretneme sa16:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat plánujeme na 1:00 hod. Autobus číslo 2 má stretnutia: 14:30 v Seredi (na autobusovej stanici), 15:00 hod. v Trnave (pri vlakovej stanici), 16:00 hod. v Bratislave (pri Istropolose). Autobus číslo 2 má návraty: 1:00 hod. v Bratislave, 2:00 hod. v Trnave a 2:30 hod. v Seredi.

Odporúčame: oblečenie pekné, ale teplé; topánky pohodlné (vhodné aj na štrk); niečo mäkké pod zadok (sedadlá sú kovové, s opierkou), deku na zabalenie sa; šatku či kapucňu na hlavu, pršiplášť (chráni, keď fúka).

Sprevádza: Stanislava Hanuszová (bus 1) a Irena Chrapanová (bus 2).

Počasie v blízkej Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Už sme realizovali:
ST. MARGARETHEN a RUST – Nezider a opera Nápoj lásky v rímskom kameňolome, 19.8.2016, piatok
ST. MARGARETHEN – opera Nápoj lásky v rímskom kameňolome, 10.8.2016, streda
ST. MARGARETHEN a RUST – Nezider a Pašiové hry v rímskom kameňolome, 16.7.2016, sobota
ST. MARGARETHEN a RUST – Nezider a opera Tosca v rímskom kameňolome, 31.7.2015, piatok
ST. MARGARETHEN a RUST – Nezider a opera Tosca v rímskom kameňolome, 15.8.2015,sobota
ST. MARGARETHEN a RUST – Nezider a opera Aida v rímskom kameňolome, 16.8.2014,sobota
ST. MARGARETHEN a RUST – Nezider a opera Aida v rímskom kameňolome, 3.8.2014, nedeľa
ST. MARGARETHEN – Opera La Bohéme v rímskom kameňolome, 24.8.2013, sobota
ST. MARGARETHEN a RUST – Neziderské jazero a opera La Bohéme, 4.8.2013, nedeľa
ST. MARGARETHEN a RUST – Neziderské jazero a opera La Bohéme, 19.7.2013, piatok
ST. MARGARETHEN pri Nezideri – opera Carmen, 12.8.2012, nedeľa

Fotograf A. Tischler - St. Margarethen kameňolom - Tosca  – výrez

Komentáre: