MÖRBISCH a RUST – opereta Viktória a jej husár, 30.7.2016, sobota

16. Jún 2016 - warderova  , Zaradené pod VÝLETY AKTUÁLNE

seefestspiele - Viktoria a jej HusarKonečne navštívime rakúsku “Mekku operety”, letný operetný festival Seefestspiele Mörbisch. Koná sa od 7.7. do 20.8. v amfiteátri mestečka Mörbisch am See, ktoré sa nachádza pri jazere Neusiedler See (UNESCO), pričom javisko je umelým polostrovom s hladinou jazera v pozadí. Dej operety: Maďarská vojvodkyňa Viktória žije v pohodlnom manželstve s americkým veľvyslancom v Tokiu, Johnom Cunlightom. Ich bezprostredne blížiaci sa presun na veľvyslanectvo do St. Petersburgu je prerušený útekom dvoch maďarských vojakov z ruského vojnového tábora. Táto nečakaná návšteva sa dotkne Viktóriinho srdca, nakoľko v jednom z vojakov spozná svoju starú lásku, Stefana Koltaya, o ktorom si myslela, že zahynul v prvej svetovej vojne. Ako bude tento príbeh lásky pokračovať, sa dozvieme na predstavení :-) Táto opereta sa v Mörbischi hrala len 2-krát, v roku 1960 a 1973. Takže v roku 2016 bude uvedená “do tretice všetkého dobrého”. Na romantický kultúrny zážitok sa naladíme v mestečku bocianov, v Ruste. Verne sa vracajúce vtáky tu vyvádzajú mláďatá každý rok na jar. V lete teda už budú dostatočne veľké na zaujímavé pozorovanie. Prejdeme sa historickým centrom alebo posedíme vo vinárskom dvore s dobrou kuchyňou a vínom.

Cena výletu: 45 € pre všetky vekové kategórie.
Príplatok za prednostný výber sedadla: 3 € osoba.

V cene výletu je pohodlné cestovanie klimatizovaným autobusom, vstupenka kategórie K9 (drahšie vstupné len na vyžiadanie), organizácia, sprievodcovské služby a DPH. V cene výletu nie je poistenie (môžete si ho doobjednať - treba rátať 2 dni!) a strava.

Stretneme sa16:00 hod. na parkovisku pri Istropolise (Trnavské mýto). Návrat plánujeme na 1:30 hod.

Odporúčame: oblečenie pekné, ale teplé; topánky pohodlné (vhodné aj na štrk); niečo mäkké pod zadok (sedadlá sú kovové, s opierkou), deku na zabalenie sa; šatku či kapucňu na hlavu, pršiplášť (chráni, keď fúka).

Sprevádza: Dagmar Gubová.

Počasie v blízkej Viedni: môžete pozrieť TU.

Prihlásiť sa: môžete TU.

Wikimedia - Mörbisch-3

Komentáre: